5-те ползи за кучетата от дъвченето на кучешки кокали

5-те ползи за кучетата от дъвченето на кучешки кокали

5-те ползи за кучетата от дъвченето на кучешки кокали. Дъвченето на кучешки кокали подобрява здравето на зъбите. Дъвченето е добро за здравето на зъбите на вашето куче, тъй като може да помогне за създаването на слюнка, която може да почисти устата на вашето куче с различни антимикробни свойства. Той също така премахва зъбния камък от зъбите на вашето куче.

5-те ползи за кучетата от дъвченето на кучешки кокали

Това е особено вярно, ако давате на кучето си зъбни дъвки, предназначени да се грижат за зъбите му. Разбира се, дъвченето никога не може да замени постоянното миене на зъбите. В допълнение към дъвченето, не забравяйте рутинно да почиствате зъбите на вашето куче с кучешка четка за зъби и кучешка паста за зъби.

Дъвченето на кучешки кокали може да бъде чудесно облекчение на стреса за вашето куче

Ако често се прибирате вкъщи и установявате, че кучето ви е сдъвкало вашите възглавници или други предмети, има голям шанс кучето ви да изпитва тревожност при раздяла. Ако се чудите каква е връзката между тези две неща, тя е, че кучетата дъвчат, когато са стресирани. Дъвченето е начин, по който кучетата могат да облекчат своя стрес или безпокойство. Ако в средата на вашето куче има стресови фактори, като отсъствието ви поради работа, предлагането на малко дъвчене може да помогне за справяне със стреса.

За кученцата дъвченето на кучешки кокали може да помогне при никненето на зъби

Дъвченето на кучешки кокали е полезно за кученцата поради много причини и една от най-важните е никненето на зъби. Докато вашето кученце никне зъби, то ще изпита известна болка. Те вероятно ще се опитат да се справят с тази болка, като дъвчат разни неща, така че предлагането на дъвчене е чудесен начин да им помогнете да преминат през фазата на никнене на зъби. Да не говорим, че дъвченето насърчава растежа на зъбите. Като позволите на вашето кученце да дъвче, ще можете да го насърчите да развие здрави зъби за възрастни.

Дъвченето на кучешки кокали може да забавлява вашето куче

Колкото и просто да звучи, кокалите и дъвките могат да бъдат страхотни инструменти, за да забавлявате вашето куче. Кучетата се нуждаят от физическа активност, за да останат доволни, но се нуждаят и от умствени упражнения. Дъвченето на кучешки кокали е отличен начин вашето куче да се съсредоточи върху вълнуваща задача. Костите и дъвките също могат да забавляват вашето куче, когато вие не можете. Независимо дали готвите вечеря, вършите домакинска работа или просто си почивате, дъвченето ще бъде достатъчно занимание, за да заемете кучето си за известно време.

Дъвченето на кучешки кокали може да ограничи разрушителното поведение при дъвчене

Както споменахме, обувки, възглавници и други предмети могат бързо да станат жертва на разрушителното дъвчещо поведение на вашето куче. Ако имате кокали и дъвчащи предмети, които вашето куче да дъвче, вашите по-деликатни домакински предмети може да бъдат спестени.

5-те ползи за кучетата от дъвченето на кучешки кокали
Към началото