Тунинг на двигателя

Тунинг на двигателя

Тунинг на двигателя е най-трудният, но може би най-често срещаният тип автоматична настройка. Преди процесорната технология да влезе в автомобилната индустрия, тунинговането на двигателя се извършваше чрез промени в дизайна: отвор на цилиндъра, увеличаване на диаметъра на дроселната клапа, инсталиране на „спортни“ разпределителни валове и други.

Когато електрониката започна да контролира процесите, необходими за работата на двигателя, стана възможно да се оптимизира работата на двигателя, според желанията на собственика на автомобила с помощта на софтуерни методи.

Тунинг на двигателя и окачването

Тунинг  на окачването – за леки автомобили е насочен към подобряване на управлението при високи скорости. Резултати се постигат чрез инсталиране на спортни елементи като пружини, амортисери и др. В резултат на това просветът на автомобила намалява.

За превозни средства с висока проходимост се решава обратният проблем: увеличаване на проходимостта чрез увеличаване на просвета.

Тунинговане на тялото на автомобила

Тунинг на каросерията – промяна на екстериора на автомобила. Първоначално се предполагаше не само качествено различно естетическо възприемане на машината (чертеж, рисунка, лепенка и др.)

но и подобряването на аеродинамичните характеристики поради инсталирането на допълнителни елементи (брони, задни калници, спойлери и др.).

Тунинг на джанти

Тунинг на джанти – замяната на серийни джанти с нестандартни, които се открояват ярко с лъскава никелирана повърхност, цвят или размер, се превърна в много популярен вид тунинг в Америка.

В комбинация с подходящи гуми, тези джанти придават на автомобила подчертано индивидуален щрих.

Традициите за тунинга на автомобили са тясно преплетени с реставрацията и са се превърнали в основата на много стилове. Най-значимите от тях са хот род, лоурайдър, ВИП стил и др.

Hot rod тунинг

Хот род- автомобили от 40-60-те години на миналия век с модернизирани двигатели, които Ви позволяват да достигнете максимална скорост. По правило част от комплекта за тяло се отстранява от автомобилите, за да се премахне излишното тегло.

Lowrider тунинг

При смяна на оригиналните колела Lowrider автомобил на гуми и джанти с различен размер е препоръчително да използвате нашия визуален шинен калкулатор.

Lowrider е автомобил с много нисък пътен просвет, оборудван със специална хидравлична система, вградена в шасито и позволяваща на автомобила да прави зрелищни движения: задно нагоре, преобръщане от една страна на друга, скокове.

Тунинг на двигателя
Към началото