fitness-sofia

Съвети за почистване на канали

Съвети за почистване на канали

Няколко практични съвети за почистване на канали

Съвети за почистване на канали

Специална мрежа, инсталирана на канализацията, ще помогне да се предотврати появата на подобен проблем. Всичко, което трябва да направите, е да  почиствате редовно отвора на канала.

Има още една причина за запушване, тя е най-неприятната. Това са проектантските грешки при строителството. Ако има такива, ще трябва да се примирите с редовно почистване или да преправяте комуникациите. Ако това се налага, то е особено трудно, ако живеете в жилищна сграда.

Какво да направите, ако проблемът със запушването е в сифона

Плътно запушалка може да се образува навсякъде в системата. Сложността на премахването му зависи от наличието на „проблемната“ зона.

Най-лесният начин да се справите със запушването на сифона. Това е името на „коляното“, което образува тръбата на изхода на водопроводната арматура. Структурно образува воден печат. Устройството предотвратява навлизането на миризми от отпадъчни води в стаята.

Вътре в сифона неизбежно се натрупва някаква мръсотия. Това се дължи на неговата форма. Затова трябва да се почиства от време на време. Като превантивна мярка никой не прави това, но ако се образувала тапа, тя трябва да бъде премахната.

При почистването на каналите е важно да знаете как да почистите сифона.

Освобождаваме място, така че да е удобно да извършваме манипулации под мивката. Поставяме под мивката контейнер за вода.

Долната част на сифона е завинтена с резба. Внимателно, за да не повредим детайла, ние го отвиваме.

Премахваме големи фрагменти от мръсотия. Изплакнете обилно всички елементи с гореща сапунена вода.

Поставяме обратно долната част на сифона на място, завинтваме капачката на сифона.

Как да пробием запушване в канализационна тръба и да почистим канала

За съжаление запушването от мръсотия не винаги се намира вътре в сифона. Случва се той да е разположен вътре в системата по такъв начин, че е много трудно да стигнете до него. Най-често запушванията се образуват със зони със силен или, обратно, слаб наклон, завои и завивки. Нека видим какво може да се направи в този случай.

Съвети за почистване на канали
Към началото