Списък с приемливи степени на смес на цимент

Списък с приемливи степени на смес на цимент

Списък с приемливи степени на смес на цимент

Списък с приемливи степени на смес на цимент.-PC M400 D0 – свързваща смес, от която се получава цимент с висока якост, способен да издържа на много тежки натоварвания и силно устойчив на влага и силни студове;

-PC M400 D20 – цимент с добро качество и на достъпна цена. Притежава висока устойчивост на агресивни фактори на околната среда;

-PC M500 D0 е висококачествена свързваща смес, в която съдържанието на цимент достига 99%. Идеален за изливане на основи за тежки жилищни сгради и малки промишлени съоръжения;

-PC M500 D20 е материал, който по своите свойства и характеристики е почти напълно идентичен с предишния, но има по-малка здравина.

За основата, върху която ще бъдат разположени нежилищни сгради, могат да се използват други марки цименти на основата на шлака, но те не са подходящи за тежки сгради.

Циментът се предлага в 2 основни форми:

Хидравлична и нехидравлична. В следващата статия можете да научите какви са основните характеристики на двете форми цимент, както и какви са основните разлики между тях.

Хидравличният цимент

Хидравличният цимент – това е всеки цимент, който използва вода за започване на химическа реакция, която втвърдява сместа и, когато е напълно оформена, създава водоустойчив продукт. Той е много гъвкав конструктивен материал.

Повечето цименти, които  се използват на практика, са хидравлични цименти.

Нехидравличния цимент

При нехидравличния цимент се използват материали, които не се втвърдяват, когато са изложени на въздействието на вода. Този цимент е много по-евтин от хидравличния цимент, в същото време обаче продължителното  време на сушене, в комбинация с невъзможност да се използват във влажна среда, не го поставят в добра позиция за избор в повечето приложения.

Дешифриране на маркировката на циментите

За да разберете кой цимент е по-добър за основата, производителят изобщо няма значение, трябва да научите как да разберете маркировките. В допълнение към марката, в съкращението могат да присъстват следните параметри:

B – бързо втвърдяващ цимент. Използва се на строителни обекти с ограничен срок на строителство.

PL е пластифицирано свързващо вещество, което издържа на много ниски температури.

SS е една от разновидностите на цимент с повишена устойчивост на отрицателни фактори на околната среда.

NTs – натоварващи PTs, имащи висока устойчивост на влага и висока якост след втвърдяване. Използва се за изливане на основи в сутерена, за изграждане на къщи на трудни почви и за реконструкция на сгради.

Способността да разберете маркировката на цимента ще Ви позволи да избегнете много грешки в процеса на строителство.

Списък с приемливи степени на смес на цимент
Към началото