Различни килими за детски стаи

Различни килими за детски стаи

Килимите за деца се произвеждат малко по-бързо чрез т. нар. ръчна технология за туфтинг, когато всяка ворсинка се забива в тънката тъкан на основата на килима от тъкачка със специален пистолет-машин, върху който предварително се нанася шарка. След това, така че купчината да е здраво фиксирана в основата, специална, като правило, текстилна подложка се залепва към обратната страна на килима.

 Различни килими за детски стаи. При производство на детски килими, най-често като материал за купчина се използват акрил и вълна. А сред основните страни, специализирани в ръчно тъфтинг, могат да се отбележат Китай и Индия, които представляват повече от 50% от този вид продукция. В същите държави поръчките за производство най-често се правят от водещи детски марки детски килими: DISNEY, HALLO KITTY и много други.

Ръчно тъкане на килими

 По-трудоемко и съответно по-престижно и скъпо днес е ръчното тъкане с помощта на специални ръчни тъкачни машини. При този метод като материал за купчина обикновено се използват скъпа вълна, коприна и памук. Тези детски килими се тъкат в продължение на месеци и струват доста скъпо! В някои скъпи бутици са изложени ексклузивни ръчно изработени детски килими, струващи дори колкото един апартамент. Произходът на този метод на производство са страните от Близкия изток – Иран (известни персийски килими) и Афганистан. Струва си да се отбележи, че на съвременния пазар има много малко детски килими, създадени с помощта на изцяло ръчен труд;

– машинно изработени детски килими. Основният дял от детските килимите, които виждаме днес по рафтовете на магазините, се произвеждат по така наречения машинен метод. Стотици фабрики за килими по света са способни да произвеждат милиони квадратни метра килими и килими (килими) годишно. Турция (около 100 фабрики за килими), Белгия и САЩ могат да се смятат за лидери днес. При този метод на производство сме изправени пред напълно различни цифри на производителност – една машина на ден е в състояние да произведе от 1000 до 10 000 кв.м. Както вълнените килими, така и изкуствените материали (полипропилен, полиакрил, полиамид, полиестер) се произвеждат машинно.

Различни килими за детски стаи
Към началото