Предимства на уредите за миене на стъкла

Предимства на уредите за миене на стъкла

Предимства на уредите за миене на стъкла

Ще ги изброим тук:

-възможността за екологично почистване без използване на почистващи препарати;

-бързо и ефективно почистване на повърхността; голям асортимент от модели в различни ценови категории.

След като свикнете с работата на устройството, можете бързо и без усилие да се справите с цялата мръсотия по стъклото.

Но има и налични недостатъци:

няма модели с плъзгаща се дръжка, което означава, че използването на прахосмукачка навън може да бъде опасно; в случай на небрежно и недостатъчно бързо измиване перваза на прозореца или пода може да се оцвети с мръсна вода.

Важното тук е: преди да купите прахосмукачка, не забравяйте да проверите нейното тегло и удобството на дръжката. Постоянното движение на тежко устройство отгоре надолу, особено ако прозорецът е голям, ще доведе до бърза умора и болка в ръцете.

Най -технологичното и най -безопасно изобретение за почистване на прозорци са специални роботи за почистване и миене на прозорци.

Предимства на уредите за миене на стъкла. Най -често те се използват за работа на височина или за почистване на панорамни прозорци. Тъй като изобретението е сравнително ново и скъпо, няма много модификации на роботи за прозорци, но тяхната функционалност не може да бъде пренебрегната.

На външен вид роботите за миене на прозорци са подобни на магнитните четки. Те се състоят от: Два блока с глави на четки; Захранващ блок; Дистанционно за управление.

Обикновено в комплекта има няколко приставки и всички те са подходящи специално за почистване на стъкло.

Принципът на действие е следният: Стъклото се обработва с почистващ разтвор; Роботът е прикрепен към повърхността (с помощта на магнити или вакуумен сензор, в зависимост от модела); След като включи устройството, той открива границите на повърхността, която трябва да се почисти, движейки се по пътя, заложен в програмата от кадър до кадър; След като е установил границите, роботът изчиства стъклото, движейки се по него по зигзаг, след което се връща в началната точка.

Предимства на уредите за миене на стъкла
Към началото