fitness-sofia

Параметри на алуминиевите радиатори

Параметри на алуминиевите радиатори

Параметри на алуминиевите радиатори

Разстоянието между осите е един от основните размери на батериите, което е разстоянието между входните и изходните тръби. За алуминиеви радиатори този параметър може да бъде от 20 до 80 см, но по-често има образци с разстояние между осите от 35 или 50 мм, височината на самата батерия е с 10 см по-висока.

Преди да купите алуминиев радиатор, е необходимо да измерите пространството под перваза на прозореца, радиаторът не трябва да стои един до друг, в противен случай циркулацията ще бъде затруднена. Дълбочината на батерията е 8-11 см. Максималната температура на охлаждащата течност, която издържат алуминиевите нагреватели, може да бъде 110 ° C.

Параметри на алуминиевите радиатори. Една от най-изгодните характеристики на алуминиевите отоплителни радиатори е способността да отделят топлина – коефициентът на топлопреминаване, измерен във ватове. Този термичен параметър е посочен от производителя за една секция и може да бъде равен на 80-210 W.

Поради специалния дизайн и ниската инерция, топлопредаването на алуминиевите радиатори е доста високо, което прави възможно намаляването на разходите за отопление чрез намаляване на температурата на охлаждащата течност. Обемът на охлаждащата течност, която ще се побере в една секция за батерии от този метал, е средно 0,5 литра.

 Параметри на алуминиевите радиатори.

Ето как изглеждат основните технически параметри на алуминиев радиатор.

Също така е важно потребителят да знае колко дълго ще продължи радиаторът и колко надежден е той. Срок на експлоатация. Що се отнася до податливостта на корозия, това беше споменато по-горе. За да удължите експлоатационния живот на устройството, е необходимо внимателно да изберете топлоносителя, което не може да се направи в централизирана отоплителна среда. Частната отоплителна система позволява да се извърши това.

Производителите определят експлоатационния живот на своите продукти, алуминиевите радиатори – 5-15 години. Този параметър зависи от метода на производство и начина на сглобяване на батерията. Методи за производство и характеристики на сглобяването Тези нагревателни устройства се произвеждат главно по два начина: при метода на впръскване радиаторът се отлива под формата на едно цяло; чрез екструзия се получават секции, които са свързани към шприцованата горна и долна част на колектора и всички части след това се закрепват една към друга с помощта на адхезивен състав.

Параметри на алуминиевите радиатори
Към началото