Още за популярните видове пижами

Още за популярните видове пижами

Още за популярните видове пижами

Още за популярните видове пижами. Няма как да пропуснем и така наречените секси пижами за жени.

• Секси пижама. Определено бихме искали да споменем тези много женствени пижами, чиято основна функционална задача е да възхищават и радват окото. Тези пижами се шият от тънки, полупрозрачни материали, обикновено от вискоза, сатен, коприна, сатен. Използват се дантелени вложки, изискан декор. Тези пижами са откровени, повтарят линията на тялото, прилепват към силуета.

А сега да обърнем поглед към мъжките пижами.

Популярни стилове пижами за мъже:

• Стилна класика. Това е пижама от две части, класически комплект, състоящ се от дълъг панталон със свободна кройка и риза (тип блуза). По правило мъжките пижами се шият от памук, лен и техните смесени разновидности.

• Лятна класика. Това е също и пижама от две части, но в комплекта вместо панталон и блуза – тениска и шорти от леки материи – вискоза, фино плетиво. Такава пижама през лятото може да се използва като домашно и дори плажно облекло. Много приятни за носене, удобни и свежи пижами.

• При мъжете също има елегантни, копринени пижами. Копринената пижама е вид мъжко секси облекло. Ако жените са по-претенциозни при избора на дрехи и пижами и им е по-трудно да изберат нещо, което подчертава сексуалността, тогава за мъжете е по-лесно в това отношение. На добре сложена фигура комплектът от коприна или сатен, риза и панталон ще изглежда невероятно. Въпреки това, такава пижама има и редица недостатъци: тя не абсорбира добре влагата и не позволява на въздуха да преминава. Това трябва да се има предвид при избора на подходяща пижама.

• Пижама кигуруми. Един вид гащеризон, ушит от топли тъкани – хавлиена, фланела, велур, полар или микрофибър. Закопчаване – цип или копчета. Напоследък кигуруми е водещо в списъка с предпочитания на младите, креативни хора. Най-често обаче тези пижами се купуват за деца или тийнейджъри. И това е съвсем естествено. Този вид пижами са весели, закачливи, интересни като за деца и подрастващи са просто супер.

Още за популярните видове пижами
Към началото