Отпушване на канали и тръби

Отпушване на канали и тръби

Отпушване на канали и  тръби от наслоени мазнини

Определено тази тема за отпушване на канали и тръби е съществена и заслужава отделното ни внимание.

Мазнината, която попада в канала, се отлага по стените на тръбопровода и постепенно причинява запушването. Остатъците от хранителни отпадъци се залепват към създадения вече от мазнината филм, и става още по-непроходимо.

Според проучваниятя, които са направени, най-добрият инструмент за почистване на канализационни тръби от мазнини е „Pothan“. Обаче, помнете, че при използването му, е необходимо да  спазвате мерките за повишено внимание. Тези, за които можете да прочетете в предишната ни статия.

При употребата на срества за почистване на тръби трябва да включва следните действия:

  1. Отстраняване на цялата вода от мивката, не само в самата мивка, но и под канала й, като това трябва да енай-малко 5 сантиметра дълбочина;
  2. Препарат в количество от 100 грама се изсипва в канала;
  3. Изчаквате известно време и след 3 минути изсипете една чаша гореща вода;
  4. Отново изчакайте, след същия период измиването се извършва продължително, под течаща топла, не студена вода.

Ако има някакъв недостатък на това добро средство за почистване на канализационни тръби от грес Pothan, това е  сравнително високата му цена. Обаче, в същото време, има и плюс, и той е, че една опаковка е достатъчна за няколко приложения.

Важно е да се спазват всички правила на експлоатация. Неправилното използване може да причини химическо изгаряне. При справяне с блокирането с помощта на „Potkhan“ и за пълно отстраняване на вредните изпарения е изключително важно да сте набавили допълнително оборудване като изпускателна качулка или вентилатор задължително.

Какво да правим, за да премахнем запушването в тоалетната и да предотвратим отново това да се случи:

Запушването в тоалетната е също доста често срещан проблем, с който възниква логичния въпрос: какво да направим за да отпушим канала там? Това е определено спешна ситуация и тя изисква незабавни решения.

Извикайте специалист, ВиК отпушване на канали. Или пък сами, може и така. Защото в случая за да бъде запушването на тоалетната, в повечето случаи не е необходимо да имате специални знания и умения. Това, което е нужно, е да разполагате с необходимите инструменти в дома си и , разбира се,  да проучите подробно препоръките за тази цел.

Отпушване на канали и тръби
Към началото