fitness-sofia

Недостатъци на LED осветлението

LED осветлението

LED лампите имат един съществен недостатък, който забавя широкото им разпространение и води до значителен недостатък. Това е висока цена.

В страните с ниски доходи хората нямат средства да купуват LED осветлението за домовете си, а правителството отказва да инвестира в модернизиране на уличното и индустриалното осветление, продължавайки да трансформира мегавата енергия в топлина. Днес много хора не желаят да дават пари за модерна крушка и чакат няколко години, за да се изплати и да донесе ползи от спестяването на енергия. За това има и друго обяснение – ниското качество на евтините китайски продукти, което подкопава репутацията на LED лампите. Пазарите на европейските страни са залети от китайски крушки, които или са с надценени технически характеристики, или вместо висококачествен драйвер е инсталиран конвенционален диоден токоизправител. В резултат на това надеждността на продукта намалява значително.

Недостатъците на LED осветлението

включват факта, че броят на светодиодните продукти, произведени у нас, е незначителен в сравнение с подобни продукти, идващи от Китай.

Освен това цената на местните LED лампи е по-висока, което е от значение за много купувачи.

Сред недостатъците на LED лампите, които са присъщи на всички видове продукти, заслужава да се подчертае следното: разграждане на кристала, в резултат на което той постепенно, от година на година, губи своята яркост; неутралната и студена бяла светлина потиска освобождаването на хормона мелатонин, който е отговорен за регулирането на съня; използването на понижаващ преобразувател с текуща функция за стабилизиране, което води до увеличаване на цената на продукта.

Още недостатъци на LED осветление (лампи), които обикновено са присъщи на евтините китайски продукти, включват:

  • висок коефициент на пулсации;
  • неудобна цветна температура;
  • лоши цветови характеристики;
  • несъответствие между светлинния поток и еквивалента на лампа с нажежаема жичка.

Въпреки присъщите недостатъци, LED oсветителните тела или твърдотелните източници на светлина уверено си проправят път към бъдещето. Следователно продължаването на колебанието при покупка не е разумно решение. Просто трябва да се запознаете с актуалните възможности на LED лампите, които можете да намерите вече на много места.

Недостатъци на LED осветлението
Към началото