Най-ценните стари авточасти за скрап

Най-ценните стари авточасти за скрап

Най-ценните стари авточасти за скрап. През 2018 г. средната продължителност на живота на превозното средство в САЩ достигна исторически връх от 11,8 години. Това е 4% увеличение на експлоатационния им живот през последното половин десетилетие. Нещо повече, експертите изчисляват, че до 2021 г. 84 милиона превозни средства ще бъдат най-малко на 16 години! Колкото и впечатляващи да са тези цифри, шофирането на кола на повече от десетилетие не е толкова практично. Те консумират повече гориво и са предразположени към чести повреди.

Най-ценните стари авточасти за скрап

Ако те описват вашия автомобил, помислете дали да не продадете колата си за части. Като за начало, най-ценните части на кола за скрап вече могат да ви донесат няколкостотин лева. След това можете да използвате тези пари, за да платите за нова кола, която ще работи по-добре и много по-безопасно.

Готови ли сте да научите повече за продажбата на автомобил за скрап? Тогава нека се захванем направо.

GPS система

Въпреки че много хора вероятно използват своите смартфони като своя GPS система сега, когато става въпрос за разделяне на вашето превозно средство, продажбата на вградена в кола GPS система може да ви направи няколкостотин лева по-богати. Дори ако притежавате преносима система, продажбата на притурката Ви с колата може да даде малко положителен тласък на банковата Ви сметка.

Калници

Когато става въпрос за автомобилни части, калниците са нещо, за което мислите само когато колата Ви е чисто нова или се повреди. Калниците служат за много практична цел: защита на гнездата на колелата и части от ходовата част на автомобила. При много автомобили в днешно време калниците и броните са директно свързани, което прави подмяната на частта скъпа. Поради тази причина много хора търсят употребявани калници, тъй като покупката от частен продавач обикновено е по-евтина, но все пак изгодна за продавача.

Врати

Освен ако не карате офроуд джип или камион за доставки, вероятно няма да искате да се возите без врати на колата. Вратите не само осигуряват очевидна защита от природните стихии, но и си струват малко, когато дойде време да разделите автомобила си. Въпреки че е лесно да мислите за вратата на автомобила като за една огромна част, отделните компоненти (контроли за прозорци, контроли за огледала, бутони за заключване/отключване, ламарина) могат да се продават отделно, така че можете наистина да увеличите максимално печалбата си. Много хора се нуждаят от смяна на врати след автомобилни катастрофи, което може да направи вашите врати ценни резервни части.

Дори ако само части от вашите врати все още работят, като например ключалките, дръжките или страничните огледала, пак може да има пазар и за тези части.

Най-ценните стари авточасти за скрап
Към началото