Най-красивите и популярни плажове на Анталия

Най-красивите и популярни плажове на Анталия. Анталия е град, известен със своите плажове. Той е домакин на милиони местни и международни посетители за тези плажове всяка година. Изброихме най-популярните плажове за вас.

Най-красивите и популярни плажове на Анталия. Плаж Клеопатра

Намира се в западната част на историческия полуостров, на брега пред пещерата Дамлаташ. Това е Син флаг. Плажът се опира в полите на полуострова. Този естествен плаж, който прилича на басейн, заобиколен от скали, е известен с факта, че тук са плували египетската царица Клеопатра и римският император Антоний. Малкото заливче на плажа, което се простира към полуострова и се състои от големи камъни, се нарича Клеопатра. Характеристиката на залива Клеопатра е бистротата на водата.

При плуване с морски очила е възможно да наблюдавате рибите и природните красоти на морското дъно. Плажът Клеопатра е в границите на квартал Алания на Анталия. Разположен на историческия полуостров Алания, плажът започва от частта, където свършва пещерата Дамлаташ. Дължината на плажа е 2 км. Този плаж, който привлича вниманието с великолепния си пясък и тюркоазено море, има много натоварена структура през лятото.

Лара Бийч

Пясъчният плаж на Lara Beach, който е доста широк, се състои от фин и дребен пясък. Ето защо Lara Beach е наричан още „Златен пясъчен плаж“. Докато дължината на плажа Лара достига 2 километра, ширината му е известна като средно 45 метра. От западната страна на този плаж е плажът Карпуз Калдиран. В същото време плажът Kumköy и село Kundu се намират на изток от плажа Lara. Плажът Лара в Анталия е много дълъг и тих плаж, който започва от квартал Муратпаша и се простира до квартал Серик. Първият му край започва от квартал Гюзелоба, град Örnekköy на област Muratpaşa и се простира до квартал Kundu Kemerağazı на област Serik. Намира се на 23 километра от центъра на Анталия.

Плаж Капуташ

Плаж Капуташ, разположен на 20 км от Каш, един от туристическите курорти на Анталия, и на 7 км от Калкан; Намира се на пътя между Каш и Калкан. Капуташ, разположен в района, известен като Устието на каньона, е защитен като защитена зона от първа степен. Известните стълби на плажа Капуташ, състоящи се от 187 стъпала, се използват от много години, а броят на стъпалата на стълбите е намален почти наполовина през последните години. Ежедневната услуга, която е активирана от общината на плажа, предоставя чадъри и шезлонги под наем и кафене на своите гости. Други характеристики на Kaputaş са, че е близо до Синята пещера и плажа Seyret Çakıl. Разположена на около 1 км от Капуташ, до Синята пещера може да се стигне само по море. Тази 50-метрова дълга и 40-метрова широка пещера носи името си от ярко синия цвят, създаден от слънчевата светлина, отразяваща се под морето.

Най-красивите и популярни плажове на Анталия
Към началото