Най-горещите места през лятото в Португалия

Най-горещите места през лятото в Португалия

Най-горещите места през лятото в Португалия. Ето и няколко полезни съвети по темата за почивка в Португалия: какво да платя, къде да отида, какво да видя в Португалия. Сигурност, развлечения, кухня, екскурзии. Ярки снимки и видеоклипове за Португалия. 

Португалия е в състояние да примири всеки с всеки: запалени спортисти с тези, които обичат безцелно лежане на плажа, гастрономи с ценители на много необичайна архитектура, активни деца с възрастни, които не искат да бързат някъде. Всъщност в тази страна, почти в едно и също населено място, можете да се отдадете на всички туристически забавления наведнъж: сърфиране, скитане из паркове, инспектиране на сгради, наслаждаване на храна и напитки на цени, които са доста достъпни за европейските стандарти. 

Най-горещите места през лятото в Португалия

Не толкова храната привлича гурметата в Португалия, въпреки че могат да приготвят риба меч, треска, месо и какви пастелни сладкиши имат тук. Те са по-привлечени от напитки: зелено вино, портвайн и черешов ликьор „жинжиния“, който в Обидуш се сервира в шоколадови чаши. 

Кога е най-добре да отидете на почивка в Португалия? 

Основният поток от туристи заема Португалия от средата на май до края на септември. През тези месеци страната е особено топла и суха, което се оценява както от любителите на екскурзиите, така и от почитателите на плажната ваканция. Дневната температура е +23…+28 °C, през нощта – около +16 °C, така че си струва да носите пуловери и панталони. Зимите в Португалия са меки, но дъждовни, +12…+17 °C през деня, около +6 °C през нощта. 

Най-горещите места през лятото са Лисабон и Фуншал. Най-топлата вода е край южното крайбрежие на Мадейра и Фаро. В северната част на страната дори през лятото е по-хладно. 

Мадейра открива плувния сезон: най-смелите плуват тук от края на април до декември. Можете да сърфирате през цялата година, но май-септември е по-подходящ за начинаещи, а октомври, ноември и април са по-подходящи за професионалисти. 

Най-горещите места през лятото в Португалия
Към началото