Наемане на сървър

Наемане на сървър

Наемане на сървър

Покупката на неща обикновено е по-рентабилна в дългосрочен план, отколкото наемането им. Но има моменти, когато финансите правят покупката на опция, която е малко недостъпна. Ако смятате, че ще се нуждаете от вида мощност, която може да предложи специален сървър, но все още не можете да си го позволите, винаги можете да наемете за няколко месеца, преди да направите голямата покупка.

Разбира се, закупуването на сървър може да струва около 3000 долара, за да получите наистина голяма мощност. Наемането може да бъде най-малко няколкостотин на месец, като се изтласкват до $ 600 на месец в зависимост от вида на мощността и услугата, за която плащате.

Ако не искате да наемате вътрешен екип или лице, което да се грижи за администрирането и поддръжката на сървъра, отдаването под наем може да бъде чудесна възможност. Със сигурност е по-евтино от плащането на ИТ заплата, за да поддържате сървъра си работещ.

Ако планирате да имате сървъра за наистина дълго време, ще отнеме само около година, преди покупката на сървъра да стане много по-евтина от наемането му. Ако не очаквате огромни промени в технологиите или сървърът ви да стане безполезен за вас след една година, закупуването му е по-евтиният вариант.

Наем на сървър срещу други опции за хостинг

Ако знаете, че ще се нуждаете от много енергия, сигурност и поддръжка за уебсайта си, наемането на сървър може да е най-добрият начин. По-евтино е на месец, отколкото да купувате сървър – стига да не го правите наистина дълго време.

Има и облачен хостинг, VPS хостинг и споделени сървърни решения. Всички тези решения ще ви дадат значително по-малко енергия, но също така ще бъдат много по-рентабилни от плащането за наем на сървър. Дори ако плащате 20 долара на месец за хостинг, това ще бъде много по-рентабилно в дългосрочен план от наемането на сървър. Направете го правилно и можете да получите хостинг от един от тези други източници срещу сумата, необходима за наемане на сървър за един месец!

Разбира се, с тези други решения няма да получите почти персонализирането, което ще получите със сървър за наем. В повечето случаи можете да направите всички софтуерни персонализации, от които се нуждаете, и дори някои хардуерни модификации според нуждите. Ще получите и много по-добро обслужване, тъй като доставчикът на наем ще има поддръжка, която можете да извикате и сервизни техници, които могат да се появят на място, ако нещо се обърка. Наистина просто ще трябва да решите дали парите си заслужават.

Наемане на сървър
Към началото