fitness-sofia

Медитациите при метода Силва

Медитациите при метода Силва

Медитациите при метода Силва

Медитациите при метода Силва. Медитацията е техника, насочена към промяна на тялото. Както всяко лекарство, той може да има странични ефекти. За да ги избегнете, трябва да използвате препоръките:

  • Не медитирайте твърде дълго.
  • Общувайте с ментори, други хора, които практикуват медитация.
  • Не се увличайте с практиката само за да постигнете състояние на променено съзнание.
  • Избягвайте всякакви екзотични, неясни практики или допълнителна употреба на наркотици.
  • Променете практиката на медитация, ако тя носи негативни чувства или повишава тревожността.

Без обучение от опитен ментор също не бива да се увличате по ясните сънища. Практиките за управление на съня могат да ви отведат толкова далеч от реалността, че ще бъде трудно да се върнете към нормалното си състояние без подходящ опит. Влизането в „гранично състояние“ може да изтрие границите между съзнанието и подсъзнанието, съня и будността, фантазията и реалността. Подобни експерименти са опасни за психиката.

Основни понятия за метода на Силва.

Ключът към метода на Силва е да се използва дясното полукълбо на мозъка. Според автора на методологията, тези, които използват само лявото (логическо) полукълбо, са по -склонни да страдат от психосоматични заболявания, да правят повече грешки и да са по -малко щастливи в живота. От създаването на теорията мненията на учените за хората с „ляв мозък“ и „десен мозък“ се промениха драстично. Но техниката се основава на твърдението на Хосе Силва, че лявото полукълбо генерира бета вълни, а дясното генерира алфа вълни. И именно алфа честотите са отговорни за дълбоката физическа релаксация и умствената яснота.

Алфа състояние.

Алфа вълните се усилват в момента на заспиване и под хипноза. Можете съзнателно да влезете в алфа състоянието чрез медитация. Последователите на метода наричат ​​момента на медитативно усилване на алфа вълните „вътрешно съзнание“. Тогава при контакт с висшия интелект дясното полукълбо започва да се създава.

Представете си проблемна ситуация.

Преместете тази снимка надясно.

Представете решението на проблема в най -ярките цветове и почувствайте удовлетворението от този процес.

Алфа състоянието намалява честотата на мозъчните вълни до ниво, съответстващо на състояние на покой и релаксация. Основното е да се научите да оставате в това състояние, за да преминете към изпълнение на желанията по метода на Силва.

Медитациите при метода Силва
Към началото