Любимите занимания на нашите котки

Любимите занимания на нашите котки

Любимите занимания на нашите котки

Любимите занимания на нашите котки. Като собственик на котка, работата ни е да разпознавате кога се променят интересите на любимците ни, за да можем да ги поддържате щастливи, здрави и заинтересовани. Точно като нас, котките намират за интересни, забавни или вълнуващи някои неща, към които с напредването на възрастта интересът може да се промени. Котката може да обича играчката си мишка един ден, но да я намери за скучна на следващия.

Дрямка

Не е тайна, че котките обичат да спят. Всъщност средното коте спи невероятните 12 до 16 часа на ден! Тъй като котките са нощни същества, те отлагат през по-голямата част от деня – и кой може да ги вини? Всеки обича хубава, дълга дрямка на уютно и удобно място.

Питателна и прясна храна

Малко вероятно е да искате да се гмурнете в голяма чиния с развалена храна по време на вечеря. Същото важи и за нашата котка. Всеки път, когато сервираме ястия на нашето коте, не трябва да забравяме да проверим срока на годност както на мократа, така и на сухата храна. Това ще гарантира, че я храним само с пресни, питателни и безопасни ястия.

Драскане с нокти

Един от основните инстинкти на котките е да наострят ноктите си, като драскат различни повърхности. Те също така получават много радост от това. В допълнение към заточването на ноктите им, драскането може да помогне за отпускането и подмладяването на котките.

Течаща вода

Ако имаме котка, знаем, че тя ще се опитат да пие вода от течащи кранове, когато и се предостави възможност. За щастие има тонове фонтани за пиене – проектирани специално за котки – така че те винаги имат на разположение хладна, прясна, течаща вода. Вярвате или не, някои породи котки също обичат да играят във вода.

Ако котката ни обича да се плиска наоколо, опитайте да напълните ваната или детския басейн с няколко сантиметра вода по време на нейната игра. Тази дейност ще й помогне да тренира малко и да се разхлади в особено горещите дни.

ПоспиванеНе е тайна, че котките обичат да спят. Даже спят между 12 и 16 часа!
Питателна хранаКотките знаят, ако храната им е развалена!
Драскане с ноктиКотките са хищници. Трябва да подострят ноктите!
Течаща водаВярвате или не, някои породи котки обичат да играят във вода!
Любимите занимания на нашите котки
Към началото