Къртенето на баня- Как да премахнете старите мебели за баня

Къртенето на баня- Как да премахнете старите мебели за баня. Преди да можете да преустроите банята си, ще трябва да я изкъртите. Това включва премахване на съществуващите мивки и мебели, така че банята Ви да е подготвена за лифтинга, за който винаги сте мечтали. Независимо дали сте начинаещ или донякъде експерт, важно е да отделите време за къртене по правилния начин. В края на краищата успешното разрушаване не е свързано с това кой може да замахне с чука най-силно. Има процес на фазата на къртене на баня и изисква план и много, много търпение. Ето няколко съвета как да изкъртите съществуващата си баня, без да създавате допълнителен прах.

Къртенето на баня. Направете си план

Преди да започнете разрушаването, трябва или да наемете контейнер с индустриални размери, или камион, за да извозите отломките до депото. Бъдете готови за тонове прах и песъчинки, тъй като премахването на мазилка и плочки ще причини доста бъркотия. Ако вашите мивки и други принадлежности за баня са все още в добро състояние и се чувствате виновни да ги хвърлите на сметището, може да помислите да ги дарите на организации като. Те ще получат втори живот в дома на някой друг. Ако работите с нает екип, уведомете ги предварително за вашите планове за дарения, така че да не ги повредят или изхвърлят на боклук при премахване.

Съберете инструменти и консумативи

Независимо дали планирате да извършите разрушаването сами или с нает екип, ще Ви трябват следните инструменти и оборудване, за да извършите правилно разрушаването: чук, макетен нож, цилиндър, голяма лопата, прахосмукачка, ръкавици за тежка работа, маски за лице, аспиратори за лице, тиксо или строителна лента, отвертки и гаечни ключове, стари кърпи, голяма кофа и светлина с висок интензитет.

Въпреки че ще трябва да купите повечето от горните артикули, някои от по-големите инструменти, като ръчни колички и чукове, се предлагат под наем. Преди да наемете, сравнете покупната цена и наемната цена. В някои случаи може да е по-евтино да закупите инструментите и или да ги продадете на разпродажба, или да ги запазите за по-късна употреба.

Спрете водоснабдяването

Преди да започнете каквато и да е работа по разрушаване, помислете с какви битови елементи ще се занимавате. вода? Газ? Електричество? Всички изброени? В случай на къртене на банята е важно да спрете водоснабдяването. Преди да премахнете тоалетната, изключете подаването на вода под мивката, като завъртите дюзите за топла и студена вода. Завъртете дръжките обратно на текущата им позиция и тествайте и двата крана, за да се уверите, че водата е напълно спряна, преди да продължите с премахването на умивалника.

След това ще искате да развиете захранващите линии, които текат от тръбопровода във вашата стена към крановете. Можете да го направите, като увиете гаечен ключ около гайката, която свързва линията с крана, и я завъртете, докато се разхлаби достатъчно, за да я развиете на ръка. Ако в дома ви има медни тръби, които са корозирали с течение на времето, напръскайте водопроводна течна смазка във връзката, преди да започнете процеса.

Отстранете дренажните тръби

Прекъсването на пластмасовия тръбопровод, който свързва вашия канал с отвора в стената, е една от най-лесните части от къртенето на банята и не трябва да отнема повече от няколко минути. Ако имате проблеми със завъртането на съединителите на тръбите, опитайте да използвате сух парцал, за да получите по-добър захват. Ако имате работа с двойна мивка, работата все още е проста, но ще трябва да изключите и двете, преди да се опитате да разглобите мивката. След като дренажните тръби бъдат премахнати, вие сте готови да премахнете мивката и шкафовете.

Тоалетни плотове и шкафове

Ако плотът е прикрепен със силиконов уплътнител, ще трябва да използвате служебен нож, за да разхлабите плота, където се прикрепя към шкафовете. В някои случаи има скоби за закрепване на плота за баня, които могат да бъдат отстранени със съответния инструмент. След като плотът на банята бъде повдигнат, изхвърлете го на подходящо място. Сега, когато плотът е изключен, е време да премахнете шкафа. С помощта на отвертка или винтов пистолет отстранете винтовете. След като винтовете бъдат отстранени, трябва да можете да премахнете тоалетната за баня.

След като премахнете умивалника, затворете дренажната тръба, за да предотвратите изтичането на отпадни газове в дома Ви. Или бутнете голям парцал в дренажната тръба, или използвайте пластмаса и лента, за да покриете отвора. След като старата Ви тоалетна за баня е премахната, вие сте готови да инсталирате чисто новата си тоалетна за баня.

Къртенето на баня- Как да премахнете старите мебели за баня
Към началото