Кростренажора тренира определени мускули

Кростренажора тренира определени мускули

Кростренажора тренира определени мускули

Кростренажора тренира определени мускули. Кростренажорът за тонизиране на мускулите на краката, бедрата, седалището и ръцете! Голямото предимство на крос тренажорът е, че позволява да се тренират както мускулите на горната част на тялото (бицепс, трицепс, корем, гръдни мускули), така и мускулите на долната част на тялото (крака, бедра и седалище). Другото предимство е, че е възможно и дори препоръчително да се насочите към различните мускулни групи на тялото, като варирате упражненията и начина, по който тренирате. Това помага да се насочите към по-слабите и по-слабо тренирани мускули.

Какви мускули работят при тренировка с кростренажори?

Мускулите на долния крайник , седалищни мускули, подколенни сухожилия (точно под седалището), четириглави (или квадрицепси, отпред на бедрата) и прасци (отзад на бедрата). Когато въртите педалите назад, подколенните сухожилия и задните части са насочени, докато четворните работят повече, докато се движите напред. За да увеличите максимално ефекта от елиптичен обрат (въртене на педали назад) върху глутеусите и подколенните мускули, поставете задните си части малко назад, сякаш искате да седнете, като същевременно държите коленете си под ъгъл от 90 градуса, докато вървите.

Мускулите на ръцете:

бицепсите и трицепсите. Ще работите повече бицепсите си, когато дърпате дръжките, докато въртите педали, и ще насочите към трицепсите, когато активно натискате кормилото.

Мускулите на гърба и гърдите:

latissimus dorsi мускул (или lats, които образуват голяма V-образна форма на гърба) и гръдните кости (или гръдните мускули, гръдните мускули). Мускулите на гърба работят, когато дърпате дръжките, а гърдите се използват, когато натискате подвижното кормило. Можете също да се разхождате, без да държите дръжките, което ще подобри стойката и баланса на тялото ви.

Когато „вървите“, не поставяйте цялата си тежест върху предната част на краката или пръстите на краката си. Не се колебайте да поставите тежестта си върху петите, за да тренирате по-голямата част от мускулите на тялото си.

Няколко тренировъчни съвета, за да се възползвате максимално от ползите от тренировката

Ако целта ви е да тонизирате и укрепвате мускулите си, тогава увеличете съпротивлението на вашия кростренажор. Наистина, мускулите се нуждаят от съпротива, за да работят и да се развиват.

Винаги дръжте гърба си изправен, когато тренирате и не гледайте краката си, докато въртите педали на кростренажора.

Алтернативни упражнения и движения: въртене на педали напред, назад, отстраняване на ръцете, бутане или дърпане на дръжките, сядане назад, докато държите неподвижните дръжки в средата, крачка по-бързо, спринт, увеличаване на скоростта или нивата на съпротивление и т.н. работете с всички части на тялото си!

– Кростренажорът не е силова машина! Позволява ви да укрепите и тонизирате мускулите на краката, бедрата, седалището и ръцете, но не и да ги развиете, както бихте направили с тежести или на силова машина (освен ако не натискате съпротивлението до максимум и тренирате няколко часа на ден).

– Ако целта ви е да отслабнете, важно е да тонизирате мускулите си, за да получите атлетично тяло.

Колко време отнема да се види ефекта от тренировката върху тялото? Резултатите не се случват за една нощ, а идват постепенно. Всичко зависи от интензивността на упражненията и продължителността на вашите тренировки, както и от честотата на тренировките ви. Отнема поне 1 до 2 месеца, за да видите първите резултати и ако искате да сравните тялото си преди и след, ще видите ефекта върху тялото си след 3 месеца, ако сте тренирали редовно. Във всеки случай трябва да упорствате!

Кростренажора тренира определени мускули
Към началото