Колко скъпа автомобилна застраховка ми трябва? 

Колко скъпа автомобилна застраховка ми трябва? 

Колко скъпа автомобилна застраховка ми трябва?  Има някои неща, които автомобилната застраховка няма да покрие – дори ако имате пълна застраховка автокаско. 

Лично имущество в колата. Ако оставите пари в брой, бижута, електроника или други ценности в колата си и те бъдат откраднати, не очаквайте вашият доставчик на автомобилна застраховка да го покрие (въпреки че застраховката на вашите собственици или наематели може). Нараняване на домашен любимец в колата. За съжаление, ако шофирате с вашия домашен любимец в колата и бъдете наранени или ранени при злополука, вашата автомобилна застраховка няма да плаща сметките на ветеринаря. Нормално износване. Автомобилната застраховка обикновено не покрива разходите за поддръжка и подмяна, като смяна на масло или нови запалителни свещи. 

Колко скъпа автомобилна застраховка ми трябва? 

Модификации, аксесоари и следпродажбени добавки. Ако сте добавили спойлер, джанти или сте направили други модификации, вашата застраховка няма да плати за замяната им (освен ако не сте добавили специална клауза към полицата си). Умишлено увреждане. Не повреждайте колата си нарочно, надявайки се на изплащане по застраховка – тя няма да бъде покрита и дори може да загубите полицата си. Престъпна употреба. Автомобилната застраховка няма да покрие злополука или други щети, настъпили при използване на колата за престъпна дейност. 

Състезателна употреба. Също така не трябва да очаквате вашата полица да покрива щети, причинени по време на дрифт състезания. Ако искате да участвате на състезателната писта, разгледайте правилата за моторни спортове. Нелицензирани или изключени шофьори. Ако дете или неправоспособен шофьор използва колата ви и я катастрофира, не очаквайте вашата застрахователна компания да плати за ремонт. 

Изисква се шофьорите да имат застраховка

За да определите колко всеобхватна автомобилна застраховка имате нужда, започнете, като разгледате изискванията първо за задължителна застраховка. Изисква се шофьорите да имат застраховка „Гражданска отговорност“, но някои държави изискват допълнителни видове покритие, като покритие за незастраховани автомобилисти или защита при лични наранявания. 

Ако финансирате или давате на лизинг вашето превозно средство, също така е най-добре да се консултирате със заемодателя или лизингодателя, за да определите какъв вид и размер на покритието се изисква като част от вашия договор за заем или лизинг. 

Имайте предвид, че това са отправни точки и нуждите от застрахователно покритие варират. Ако не смятате, че бихте могли да си позволите правни, медицински или ремонтни разходи след злополука, или ако имате активи, които искате да защитите, е добра идея да обмислите закупуването на полица с по-високи лимити на покритие. 

Колко скъпа автомобилна застраховка ми трябва? 
Към началото