Кои са основните практики на архитектите?

Кои са основните практики на архитектите?

Кои са основните практики на архитектите? Ако се чудите Какво прави един архитект всеки ден? Всеки ден изглежда малко по-различно и може да варира в зависимост от това дали някой работи самостоятелно или като част от по-голяма компания. Ето някои от по-често срещаните задачи. Те могат да се появят в списъка със задачи или длъжностната характеристика на всеки архитект

Кои са основните практики на архитектите?

Независимо дали „клиентът“ се отнася до двойка, която иска да построи къща, строителен предприемач. Създаващ няколко стила на жилище за жилищно подразделение, или корпорация за милиони долари, планираща нова централа, работата с хора в първоначалната фаза на планиране е огромна част от работа на архитект.

При първоначалната среща те научават за предпочитанията на клиента, бюджета, идеалния график. Всичко друго, което може да повлияе на проекта. С напредването на работата, архитектът ще получава редовни актуализации от екипа за управление на проекта и ще ги споделя с клиентите, което означава – познахте – още повече срещи. 

Един проект е толкова успешен, колкото неговият екип от професионалисти. Те включва геодезисти, строителни инженери, изпълнители, електротехници, водопроводчици и много други. Архитектът може да бъде помолен да събере професионалистите на място за конкретна работа. Те ще трябва да интервюират кандидатите, за да споделят подробностите за строителния проект. Да оценят постъпилите оферти и в някои случаи да договорят договорите от името на клиента. 

Подготовка на документи 

Вероятно сте запознати с изображения на архитекти, прегърбени над наклонени чертожни маси. Използващи умения за рисуване, за да създават строителни чертежи с моливи. Дълго време така работеха архитектите, но днес повечето създават чертежи и спецификационни документи (известни като спецификации) чрез компютър, използвайки системи като Computer Aided Design или Building Information Modeling. Тези изображения и модели помагат на клиентите да визуализират готовия продукт. След като първоначалните планове (наричани още схеми) са одобрени, архитектът работи с други професионалисти (като строителни инженери, както и ландшафтни и интериорни дизайнери), за да включи повече технически подробности, като тези, свързани с водопроводни и електрически работи. Накрая архитектът подготвя строителни документи, които са писмени инструкции, които помагат на изпълнителите да изпълнят плановете. 

Посещение на строителни обекти 

Архитектите може да имат много възможности да се отдръпнат от бюрата си. Те могат да включват проучване на потенциални строителни обекти за предстоящ проект, проверка при строителните подизпълнители по време на текущ ремонт или дори обиколка на съоръжение, което произвежда строителни материали, които ще използват (като завод, който произвежда сглобяеми бетонни панели), за да задълбочи своите знания. 

Кои са основните практики на архитектите?
Към началото