Как да вземем точните размери за нова врата?

врата

Дошло е времето да замени съществуващата ви врата и всъщност не знаете откъде да започнете? Важно е да имате ясна визия за това, което искате и имате нужда, когато търсите идеалната вътрешна врата. Съвпада ли с вашия интериор? Какъв размер врата ви трябва? Какъв цвят? Един от най-често задаваните ни въпроси е как да измерим вратата. Въпреки че това изглежда лесна задача, това е нещо, което може да се направи погрешно. Правилното измерване е от съществено значение при закупуването на правилната врата, особено когато става въпрос за монтаж. Представете си да купите 1,5 метра врата до дома си, когато размерът на вратата, от който се нуждаете, е само 1 метър дължина – процесът на инсталиране ще бъде доста затруднен. Тази статия не действа като окончателно ръководство с инструкции, затова силно препоръчваме, ако се наложи инсталиране на нова врата, моля, свържете се с професионалист, който да го направи.

РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ВРАТА, ПОСТАВЕНИ В СЪЩЕСТВУВАЩИ РАМКИ

Ако вашата съществуваща врата все още е монтирана, разумно е да се измери тя, тъй като ще улесни много процеса на измерване. Затворете обаче вратата и се уверете, че съществуващата ви врата е добре прилепнала. Ако нямате монтирана съществуваща врата и просто имате рамката, измерванията трябва да се вземат от вътрешната страна на рамката. Известно е, че дърводелците позволяват различни количества „толерантност“ около краищата на вратата, така че си струва да се консултирате с онези, които ще окачат вратите.

КАКВО ДА ПРАВЯ?

Измерете височината на отвора от двете страни. Измерете ширината на вратата отгоре и отдолу. Измерете дебелината на вратата, която ще бъде монтирана.

Ще откриете, че вратите се предлагат в стандартни размери, така че когато трябва да изберете подходящия размер за вашия, ще трябва да изберете най-близкия до вашите изисквания. Измерванията на вратите обикновено са посочени като височина х ширина х дебелина.

  1. Измерете ширината отгоре
  2. Измерете ширината отдолу
  3. Измерете височината (ляво и дясно)
  4. Измерете вътрешния ръб на рамката

РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА ВРАТИ БЕЗ СЪЩЕСТВУВАЩИ РАМКИ

Ако нямате поставена врата или рамка на вратата, все пак можете да вземете  размери, така че няма защо да се притеснявате. По време на този процес обаче е от съществено значение да бъдете внимателни, тъй като не измервате спрямо врата или рамка.

КАКВО ДА ПРАВЯ?

Измерете височината на отвора за тухлена зидария на 3 места – лява, централна и дясна страна

Повторете този процес, когато измервате ширината

Ако трябва да поръчате нова рамка на вратата, трябва да осигурите хлабина за монтаж, за да сте сигурни, че рамката се вписва в отвора на вратата без никакви усложнения или повреди. Разстоянието, което трябва да разрешите, е 10 мм. Можете да приспаднете това от изчисленията си, за да разберете какъв размер трябва да изберете, когато става въпрос за поръчка на врата и рамка. Дебелината на рамката варира, така че трябва да проверите, преди да поръчате.

Как да вземем точните размери за нова врата?
Към началото