Какво ще се случи ако не смените горивния филтър на време?

Какво ще се случи ако не смените горивния филтър на време?

Какво ще се случи ако не смените горивния филтър на време? Не поемайте рискове, сменете филтъра навреме. Филтър, който не е сменен навреме, може да се запуши. Ако диференциалното налягане на филтъра стане твърде високо, филтърната среда (хартия или плат) може да се огъне или счупи и нефилтрираните частици могат да навлязат в двигателя или кабината. Всеки запушен филтър има преки или косвени последствия за шофиращия, колата и околната среда.

Какво ще се случи ако не смените горивния филтър на време?

Всяка кола е различна отвъд разликата между бензин и дизел и всяка кола има свои собствени изисквания, определени от производителя на автомобила. В случай на съмнение: попитайте вашия Champion® специалист за това. Той може да ви посъветва и да монтира правилния филтър за вашия автомобил по подходящ начин. И то във времето.

Защо трябва да избягвате запушен бензинов или дизелов филтър?

Загуба на мощност: Ако количеството доставено гориво към двигателя е по-ниско от изискваното гориво от двигателя, сместа ще бъде бедна и ще има загуба на мощност.

Съществува вероятност за твърде бедна смес и може да възникне прекъсване на запалването и двигателят да отстрани неизправности и може да повреди катализатора.

Лоши стартови свойства: Когато горивният филтър е запушен, времето за постигане на идеалното налягане в горивопровода ще отнеме повече време и двигателят ще има проблеми със стартирането или изобщо няма да стартира.

Повреда на други компоненти: Съвременните системи за впръсквне са направени с висока точност. Мръсотията може да повреди части, чиято смяна е скъпа, причинена от горивен филтър, който не е сменен навреме или такъв, който е инсталиран с ниска ефективност.

Проблеми, причинени от блокиран горивен филтър

● Вашето превозно средство изобщо не пали – бензинът е мръсен и трябва редовно да почиствате филтрите на колата си. Ако не ги поддържате чисти или не сменяте горивните си филтри редовно, можете да се окажете с филтри, които са толкова запушени със замърсители. Поради запушването филтрите няма да имат достатъчно място, за да позволят на горивото да стигне до двигателя. Без правилното количество бензин за изгаряне в горивната камера, двигателят няма да работи и колата ви ще се превърне в скъпа декорация на поляна.

● Запушена горивна помпа – ако автомобилът ви не може да се справи с изкачването по хълмове и наклони, без да спре или да се нуждае от повече мощност, горивната ви помпа е запушена и не може да осигури нужното количество мощност на вашия автомобил.

● Силен скърцащ шум – Скърцащите звуци никога не са добър звук, особено ако идват от вашия двигател. Ако чуете такъв шум, идващ изпод капака, време е да отидете при вашия механик. Те ще могат да използват диагностичната система на вашия автомобил, за да открият какъв е проблемът.

● Вашето превозно средство развива силна миризма на изгоряло, когато работи – горивен филтър без достатъчно замърсяване може да корозира и да причини изтичане на гориво от филтърната камера. Вашето превозно средство никога не трябва да мирише на бензин и това е лош знак, ако мирише.

Какво ще се случи ако не смените горивния филтър на време?
Към началото