fitness-sofia

Какво е SEO?

Какво е SEO?

Какво е SEO?

Какво е SEO? SEO означава оптимизация за търсачки, което е практиката за увеличаване на количеството и качеството на трафика към вашия уеб сайт чрез органични резултати от търсачките.

Какво влиза в SEO?

За да разберем истинското значение на SEO, нека разделим това определение и да разгледаме частите:

  • Качество на трафика. Можете да привлечете всички посетители по света, но ако те идват на вашия сайт, защото Google им казва, че сте ресурс за компютри на Apple, когато наистина сте фермер, продаващ ябълки, това не е качествен трафик. Вместо това искате да привлечете посетители, които искрено се интересуват от продуктите, които предлагате.
  • Количество трафик. Вече имате правилните хора, които щракват през страниците с резултати от търсачката (SERP). Сега ви трябва и количество такива хора- колкото повече, толкова по-добре.
  • Органични резултати. Рекламите съставляват значителна част от много SERP. Органичният трафик е всеки трафик, за който не е нужно да плащате. Трафикът с органично търсене е конкретно всеки неплатен трафик, който идва от SERP.

Как работи SEO

Може да мислите за търсачката като за уебсайт, който посещавате, за да въведете (или да говорите) въпрос в поле, а Google, Yahoo !, Bing или каквото и да е друго търсачка, която използвате магически, отговаря с дълъг списък с връзки към уеб страници, които може потенциално да отговори на въпроса ви.

Вярно е. Но спирали ли сте някога да помислите какво стои зад онези вълшебни списъци с връзки?

Ето как работи: Google (или която и да е търсачка, която използвате) има робот, който излиза и събира информация за цялото съдържание, което могат да намерят в Интернет. Роботите връщат всички тези 1 и 0 обратно в търсачката, за да изградят индекс. След това този индекс се подава чрез алгоритъм, който се опитва да съчетае всички тези данни с вашата заявка.

Това е всичко за  SE частта (търсачката) на SEO.

O частта на SEO – оптимизацията – е мястото, където хората, които пишат цялото това съдържание и го поставят на своите сайтове, се досещат за това съдържание и тези сайтове, така че търсачките ще могат да разберат какво виждат и потребителите, които пристигат чрез търсене ще хареса това, което виждат. Оптимизацията може да приеме много форми. Всичко е от това да се уверите, че етикетите на заглавието и мета описанията са едновременно информативни и с правилната дължина до насочване на вътрешни връзки към страници, с които се гордеете.

Какво е SEO?
Към началото