Какво е важно при екстракторите

Какво е важно при екстракторите

Какво е важно при екстракторите

Веднага ще направим отбелязване, че в по-голямата част от екстрактори от различни известни за мен производители има почти същите помпи от няколко уважавани компании: Six, Ceme, Shurflo, Flojet. Вакуумните двигатели са още по-лесни: изборът обикновено е между Ametek и Lamb. Между другото, наскоро тези производители се обединиха. Тоест, качеството и надеждността на основните компоненти на екстрактора (помпа и вакуумен двигател) не трябва да пораждат съмнения от нито един производител. И е безполезно да измъчвате продавачите с въпроси от кой производител имате помпа или вакуумен двигател в екстрактора си. В повечето случаи те така или иначе няма да отговорят. Ето на какво трябва да обърнете внимание, за да предпазите тези елементи от замърсявания, прегряване и глупаци.

Като се има предвид факта, че екстракторът за килими рядко работи в едно и също съоръжение, много важен показател за надеждността на устройството е „антивандализмът“ на дизайна. Всъщност по време на транспортирането оборудването може да падне, понякога от голяма височина, например в стълбище. В случай на падане, най-травмиращи са местата, където колелата са прикрепени към корпуса на машината и капаците на резервоара. Също така, „слабите връзки“ могат да бъдат връзките на маркучите за подаване на разтвор. При често изключване на блоковете и постоянно вътрешно налягане на разтвора е възможно бързо износване на тези части. Желателно е конекторите за бързо изключване да са метални.

Какво е важно при екстракторите. В повечето случаи екстракторите са оборудвани само с препарат за почистване на килими. Самата дюза е с триъгълна форма и е изработена от пластмаса, алуминий или кована стомана. Пластмасовите дюзи са много по-леки от металните и поради относителната си прозрачност позволяват визуален контрол на потока на смукателния разтвор.

Недостатъците на такива приставки включват тяхната крехкост и лошо плъзгане по килима. Дюзите от кована стомана се плъзгат най-добре и в двете посоки, значително намалявайки умората на оператора при разширени работни зони.

Какво е важно при екстракторите
Към началото