И така, най-популярните места за живеене на туристите в Анталия

И така, най-популярните места за живеене на туристите в Анталия. Муратпаша с историческия център на града – Калейчи; Престижна Лара; Спящ Конялти с широки чакълести плажове. Кепез може да се нарече обещаващ, но е по-скоро за постоянно пребиваване, тъй като е отдалечен от центъра и морето, но инфраструктурата е добра и цените на недвижимите имоти са приятни.

И така, най-популярните места за живеене на туристите в Анталия. Муратпаша

Това е най-старият квартал на града в Анталия и може би най-интересният.

Ако искате да усетите атмосферата на древна Анталия, тогава добре дошли в Kaleici. Тази част на Муратпаша се нарича още „град в града“. Именно там има такива исторически забележителности като: портата на Адриан, минарето Йивли, кулата Хидърлик, часовниковата кула.

Има много интересни автентични места в това място на Анталия, включително малки хотелчета. Можете да живеете в истинска къща в Анталия с градина. Бих препоръчал този район на тези, които искат тихо да се разхождат из прохладните тесни улички сред древните паметници. Ако идвате за плажна почивка, тогава този район не е за вас. Наблизо практически няма удобни плажове. Плюс това, много бюджетните опции за настаняване ще разочароват с ниско ниво на комфорт.

Като алтернатива можете да се настаните зад улица Ататюрк, Муратпаша продължава зад нея. Там цените са по-ниски и хотелите са по-нови.

Лара

Елитният квартал на Анталия, където няма да скучаете нито денем, нито нощем. Тук са най-луксозните и скъпи хотели с отлично обслужване и гледка към безкрайното море.

В непосредствена близост има летище, офиси на много туристически фирми, голям търговски център и любимия ми водопад Дуден, който пада в мощни потоци директно в морето.

В Лара има много ресторанти и кафенета, а през нощта забавлението се премества в нощните клубове. Така, че това е идеалното място за живеене, ако искате да се забавлявате след залез слънце.

Между другото, хотелите на  Лара в Анталия са разположени на три линии, първата е близо до морето. Така че можете да търсите по-бюджетни жилища на третата линия. Плажът в този район е прекрасен – има 12 километра чист пясък на изток от водопада. Постоянно е маркиран с международния сертификат Blue Flag (Син флаг), което означава пълно съответствие със стандартите за безопасна плажна почивка.

Градският плаж се ползва безплатно. Можете да наемете шезлонг и чадър. Моля, имайте предвид, че най-удобните места за плуване се намират на изток от водопада Дуден, защото ако се движите на запад от него, стръмните скали ще започнат с редки спускания към морето.

Прекрасната Анталия Ви очаква. Посетете Анталия, убедете се сами.

И така, най-популярните места за живеене на туристите в Анталия
Към началото