Инструкции за къртене на мраморен под

Инструкции за къртене на мраморен под. Започнете да къртите плочки. Започвайки от центъра на стаята, използвайте чук, за да счупите няколко плочки. Стремете се към линии за фугиране, тъй като това ще бъдат най-слабите места. Докато работите с чука, внимавайте да не се увлечете. Искате да счупите мрамора, така че да може да бъде премахнат, но избягвайте да повредите подовата настилка в процеса.

Инструкции за къртене на мраморен под

Чупене на мрамор с чук. Отстранете големите парчета

След като мраморът е напукан и натрошен на няколко места, можете да започнете да премахвате големи парчета от пода. Можете или да използвате стъргало за под от изправено положение, за да повдигнете големи участъци от плочката, или да използвате плоския ръб на длето за зидария, за да се плъзнете нагоре под страната на отделните плочки, за да ги повдигнете. Може да се наложи да ударите хоросана отдолу, за да разбиете хватката му.

Изрежете мрежата (ако е приложимо)

Това е моментът, в който ще определите дали вашият мрамор е бил монтиран в дебел хоросан, подсилен с телена мрежа. Ако е така, сега може да се наложи да започнете да разрязвате мрежата с авиационни ножици, за да я освободите от пода. Това е трудна работа, но има предимството, че позволява по-големи участъци от мрамор да бъдат издърпани непокътнати. Не забравяйте да носите тежки кожени ръкавици по време на тази работа, тъй като телената мрежа може да бъде остра, когато я разрежете.

Издълбайте по-малки остатъци

Чукът е само за разбиване на плочката, а не за изкъртване на всичко. За по-малки парчета упорити залепнали отпадъци, поставете режещия ръб на длетото за зидария срещу долната страна на плочката, след което почукайте дръжката на инструмента с чук. Това ще притисне острия ръб на длетото под хоросана и ще освободи парчето.

Изгладете подовата настилка

Използвайте стъргалка за боя с плоско острие, за да издърпате последната част от тънкия хоросан, който остава изсъхнал към подовата настилка. В някои случаи може да се наложи да използвате средна или груба шкурка, за да изгладите повърхността. Съставът за изравняване на пода може също да се използва за поправка на щети, възникнали по време на процеса на къртене. Уверете се, че основата е напълно равна, равна и без дефекти, преди да преминете към инсталирането на нова подова настилка върху нея. В някои случаи най-добрата стратегия ще бъде да инсталирате нов слой тънка подложка върху основата, за да стане подходяща за нова настилка.

Инструкции за къртене на мраморен под
Към началото