fitness-sofia

Грижа след COVID-19: 6 неща, които трябва да направите, след като се възстановите от коронавируса

Грижа след COVID-19

Грижа след COVID-19:

Грижа след COVID-19: След като сте се възстановили от коронавирусна инфекция, важно е да следвате здравословен начин на живот и да вземете под внимание всички тревожни сигнали.

Ето това, което трябва да знаете

  1. Упражнявайте последователно: Упражненията могат да бъдат обезпокоителни в случай, че се възстановявате и тялото Ви е слабо, но постепенното привеждане в ежедневния Ви график ще Ви направи физически и психически здрави.
  2. Имайте хранителна рутина: Друга основна практика е да имате хранителен режим, за да ускорите възстановяването. Коронавирусът поставя тялото на много стрес и лекарствата също могат да отслабят тялото Ви. Няколко пациенти допълнително изпитват необяснимо намаляване на теглото или наддаване на тегло. Опитайте се да имате готвена и лесна за обработка храна за тялото. Имайте предвид, че тялото Ви едва се опитва да се върне в пълна сила. Опитайте се да не преуморявате или да ядете нежелателно.
  3. Работете върху паметта си: Известно е, че вирусът уврежда клетките на паметта. За да възвърнете загубеното внимание, способностите за когнитивно мислене и паметта, инвестирайте част от деня си в игра на пъзели, игри с памет и дейности, които Ви карат да мислите по-усилено. Формулирайте начини, по които можете да ободрите ума. Започнете с онези дейности, които са осъществими, и непрекъснато предизвиквайте себе си.

И другото, което трябва да знаете

  1. Крачка надолу: Първо, не се надявайте да се върнете към обичайния си режим на живот веднага след като се приберете у дома или дадете отрицателен тест за вируса. Отсега нататък си давайте достатъчно време за постепенно преминаване към старата Ви ежедневна практика. Имайте предвид, че съвсем наскоро сте се преборили с болест, която сериозно е атакувала имунната Ви система и е умно да навлизате в старите си упражнения постепенно, вместо просто да потъвате.
  2. Съсредоточете се върху тревожни сигнали, ако има такива: Независимо дали става въпрос за досадно главоболие или епизод на умора, от съществено значение е да се съсредоточите върху всички забележими признаци, че тялото Ви не одобрява ситуацията след COVID-19. Поддържайте постоянен контакт с Вашия лекар за първична медицинска помощ, ако в периода след възстановяването възникнат такива проблеми.
  3. Освободете място за другите в пътуването си за възстановяване: Разберете, че имате нужда от почивка, за да се почувствате като себе си, след като сте COVID-негативни. Следователно, потърсете помощ във всеки момент, от който се нуждаете, тъй като тя ще ви помогне да нормирате енергийните си нива и да се борите с изтощението. Независимо дали пазарува храна или я приготвя, признайте, че тялото ви се нуждае от достатъчно възможности за възстановяване. Така че, като потърсите помощ или включите някой близък, докато сте на пътя си за възстановяване, е доста полезно за вас.
Грижа след COVID-19: 6 неща, които трябва да направите, след като се възстановите от коронавируса
Към началото