Вътревенозни терапии – методи на възстановяване

Вътревенозни терапии – методи на възстановяване

Вътревенозни терапии – методи на възстановяване. Витаминната вътревенозна терапия е прост и ефективен начин за подобряване на качеството на живот. След курс на инфузии ще се почувствате здрави, изпълнени с енергия и ще увеличите жизнения си потенциал.

Бързото подмладяване и възстановяване на тялото е реалност. Запишете се за консултация и се убедете сами.

Съвременният свят и вътревенозните терапии

Вътревенозната терапия (интравенозно приложение на разтвори на различни лекарства в тялото) в момента е една от най-важните терапевтични мерки, предназначени за решаване на широк спектър от медицински проблеми. Този метод на лечение съществува от 30-те години на XIX век.

Този метод на лечение Ви позволява да постигнете бърз терапевтичен ефект, тъй като лекарството навлиза директно в кръвния поток, а също така Ви позволява по-ефективно да контролирате ефекта му.

Сега инфузионната терапия обхваща почти всички области на съвременната медицина и е един от най-разпространените методи на лечение и се използва в практиката на лекари от различни специалности: терапевти, кардиолози, ревматолози и много други.

По-специално, този метод на лечение е много широко използван в неврологията.

При различни неврологични заболявания се използват лекарства, които подобряват храненето и кръвоснабдяването на нервната система, микроциркулацията, които имат невропротективен ефект.

Вътревенозни терапии – методи на възстановяване

След инсулт, черепно-мозъчна травма, с хронична мозъчно-съдова недостатъчност се предписват лекарства, които подобряват кръвоснабдяването на мозъка, нормализират вискозитета на кръвта и подобряват нейната течливост, както и лекарства, които подобряват функционирането на невроните (мозъчни клетки).

Добър терапевтичен ефект от инфузионната терапия се наблюдава при лечението на различни болкови синдроми.

Вътревенозна терапия на вестибуларни нарушения (замайване или шум в ушите).

Важно е да запомните, че инфузионната терапия е възможна само ако има подходящи показания и стриктно според предписанието на Вашия лекар!

При предписване на вътревенозна терапия лекарят ще посочи лекарството, неговата дозировка, курс на лечение, скорост на приложение (поточно или капково).

Продължителността на процедурата зависи от скоростта на приложение на лекарството и обикновено отнема от 30 минути до 1 час.

По време на процедурата пациентът трябва да бъде под наблюдението на медицински персонал.

Вътревенозни терапии – методи на възстановяване
Към началото