Видове килими за детската стая – част 1

Видове килими за детската стая

Видове килими за детската стая. За да се улесни грижата за детския килим, не трябва да се покрива целия периметър на стаята и да се наслагват мебели. По-добре е масата, гардеробът, леглото да стоят на непокрит под, а в средата да има например кръгъл килим. Така детският килим може лесно да се навие и изпрати за почистване по всяко време.

Видове килими за детската стая

Обикновено производителите етикетират продуктите си, но се случва на пазара да навлязат и неетикетирани продукти. Етикетите за килими могат да казват само „До детската стая“. Такива килими веднага се разпознават от детските истории. Но възможно ли е да се ограничи изборът само на тази основа?

Съветваме ви да се ръководите от следните фактори:

  • Размер и форма;
  • Материал и височина на купчината;
  • Темперамент и възрастови интереси на детето;
  • Ценова категория.
  • В такива случаи изборът се разширява значително. Помислете какви са детските килими, изработени от определен материал.
  • Лен, памук

Това са екологично чисти естествени материали, които не могат да причинят алергии. Продуктите от лен или памук са подходящи за деца в начална училищна възраст. Те нямат толкова висока чувствителност към мекотата на килимите в сравнение с бебетата на възраст 1-4 години. Тези килими се перат лесно, но не са толкова тежки, че по време на игри не се движат произволно из стаята от ъгъл до ъгъл. За да избегнете това, за лек килим размерът трябва да бъде избран внимателно, в съответствие с площта на пода, която ще бъде покрита. Но ако в стаята има няколко деца и килимът не може да бъде защитен от често намачкване, тогава е по-добре да закупите по-тежък килим от различен материал.

Вълна

Изкуствената или естествена вълна е доста мека, красива, създава комфорт. Подходяща е за деца от всички възрасти. Такива интериорни елементи обаче са по-скъпи в сравнение с други материали. Вълната трябва да се избира според дължината на купчината: за бебета под 1 година е по-добре дълга купчина, за ученици – къса. Има само един минус – вълната може да причини алергии и е по-трудно да се грижи за нея.

Видове килими за детската стая – част 1
Към началото