Видове беседки за вашия двор

Видове беседки за вашия двор

Видове беседки за вашия двор. Търсите ли креативен начин да обновите вашето външно пространство? Беседките в задния двор са идеалното решение! Беседката не само ще бъде красиво допълнение към вашия дом или бизнес, но и ще увеличи стойността на вашия имот. Въпреки че много собственици се радват на спокойно място за сядане и почивка, това със сигурност не е единствената Ви възможност.

Видове беседки за вашия двор

От покривало за гореща вана до киносалон в задния двор, броят на начините, по които можете да използвате беседка, е ограничен само от вашето въображение. Много собственици на бизнес също са прегърнали използването на беседки, за да разширят своите услуги и да увеличат стойността на имотите си. Независимо дали искате да създадете удобна зона за пикник, да добавите пазарна сергия на открито или дори да организирате сватби във вашия имот, беседка за бизнес може да отговори на вашите нужди. Нека да разгледаме някои от най-популярните видове беседки и няколко вълнуващи начина, по които можете да ги използвате във вашия дом или бизнес.

Видове беседки в задния двор

Има много различни видове беседки в задния двор, от които да избирате. Правилният за вашия дом или бизнес ще зависи от няколко фактора. Това включва вашия бюджет, количеството пространство, с което трябва да работите, и какво планирате да правите с него. Ето някои от най-популярните опции.

Беседки в стил павилион

Дизайнът на павилион е най-често срещаният избор на стил за беседки в задния двор. Това обикновено е отворено към въздуха от четирите страни. Най-често срещаната форма е осмоъгълник, но можете да изберете и овална или правоъгълна беседка, ако това е по-подходящо за вашето пространство. Този стил на беседка се предлага или с твърд покрив, или с мек покрив. Беседките с твърд покрив са много издръжливи и функционални. Можете да ги използвате за голямо разнообразие от цели, от покриване на вашата зона за готвене до създаване на функционална защитена работна зона. Беседка с мек покрив е подобна на балдахин. Това обаче е по-скоро постоянна структура. Това често е най-икономичният вариант за тези, които искат обикновена беседка в задния двор. Това е отличен начин да добавите малко естетика и сянка към задния си двор. Беседка с мек покрив в задния двор също е един от най-популярните избори за вътрешни дворове и басейни.

Беседки във викториански стил

Беседка с викториански дизайн обикновено има сложни детайли по гредите, стенните панели и наколенките. Те са подходящи за домове във викториански стил, но могат да работят и за всеки дом, който се нуждае от малко повече индивидуалност.

Ротонда

Ако сте виждали беседка в местния парк, има голям шанс да е била в стил ротонда. Те са кръгли и обикновено имат куполообразен покрив. Те обикновено са доста богато украсени и сложни и ще изглеждат страхотно в голям заден двор. Ротондите също са популярен стил на беседки за бизнес, особено за хотели, ресторанти и градини.

Беседки за скара

За да се охладите, докато печете на скара, не можете да сгрешите с беседка за скара. Тази структура предлага защита от елементите, докато готвите. Функционира и като стилно покривало за скара, което ще предпази вашето скъпо оборудване за скара през цялата година.

Стенни беседки

Монтираните на стена беседки са отличен начин да надстроите вашата тераса или вътрешен двор. Те са сравнително евтини и ще създадат удобно, сенчесто пространство за вашите гости да се отпуснат. Изберете вариант с мрежа против комари и ще можете да се наслаждавате на пространството си до вечерта.

Видове беседки за вашия двор
Към началото